Oppaat ja julkaisut

Paperille puhtaat paperit

Lokakuussa 2023 uudistettu ja vuoden 2024 alussa päivitetty opas paperin ja painotuotteen ympäristövaikutuksista on suunniteltu koululaisten ja opiskelijoiden luettavaksi mutta on inspiroivaa luettavaa myös painotuotteen ammattilaisille. Tutustu sisältöön ja tilaa painettuja oppaita liiton toimistosta. Oppaasta on olemassa myös painovalmis aineisto liiton jäsenyritysten käyttöön. Lue, opi ja vie eteenpäin paperin ilosanomaa!

Lataa opas

Työnantajan palkanmaksuopas 2024

Palkkahallinnon ja esimiestyön tueksi tarkoitettu opas, jossa on pähkinänkuoressa esitetty painoalan keskeiset palkkamääräykset, on postitettu kaikkiin jäsenyrityksiin. Lisää oppaita voi tilata liiton toimistosta. Opas on GT:n jäsenetu. Voit ladata sähköisen oppaan jäsensivuilta.

Vuonna 2024 palkkoja korotetaan kesäkuun alussa ja samassa yhteydessä jaetaan myös yrityskohtainen erä, jonka käytöstä on pyrittävä neuvottelemaan 15.5. mennessä. Lue tarkemmin Työnantajan palkanmaksuoppaasta.

Media- ja painoalan työntekijöiden
työehtosopimus – voimassa 28.2.2025 asti

Lataa opas (pdf)

Opas räjähdyssuojausasiakirjan
laatimiseksi offsetpainoille

ATEX-asetus edellyttää, että työpaikoilla, joilla käsitellään palavia nesteitä, kaasuja tai pölyjä siinä määrin, että näiden aineiden käsittelyyn liittyy mahdollisuus vaarallisen räjähdyskelpoisen ilmaseoksen muodostumiseen, laaditaan räjähdyssuojausasiakirja. Työpaikoilla tehtävää työtä helpottamaan on laadittu offsetpainoille käytännönläheinen opas, jossa kuvataan räjähdysasiakirjan laatimista selkein ohjein ja käytännön esimerkein VTT:llä kehitetyn mallin pohjalta.

Lataa opas (pdf)

Graafinen Teollisuus ry:n vuosikertomus 2023

Graafisen alan toimintaympäristön kehitys, alan keskeiset tilastot ja näkymät, yhdistyksen toiminta vuonna 2023 sekä jäsenluettelo. Vuosikertomus jaellaan koko jäsenistölle keväällä 2024. Lisää voi pyytää liiton toimistosta.

Lataa julkaisu (pdf)

Vanhempia liiton toimintakertomuksia voi ladata pdf-muodossa Toiminta- ja tehtävät -sivulta.

 

Toimittajan salausopas

Journalistien tarpeisiin kirjoitettu, mutta jokaiselle digitaalisia laitteita käyttävälle ajattelemisen aihetta ja konkreettisia neuvoja tarjoava digitaalisen itsepuolustuksen käsikirja. Kirja sisältää yleisen tietoturvan kasvattamisen lisäksi ohjeita luottamuksellisten tietojen ja lähteiden suojaamiseen. Toimittajan salausopas on suomennettu ja ajanmukaistettu versio Freja Wedenborgin alkujaan tanskaksi kirjoittamasta teoksesta. Suomenkielisen laitoksen on toimittanut Pasi Kivioja.

Voit ladata oppaan alta. Painettuja oppaita voit tilata maksutta liiton toimistosta.

Lataa opas (pdf)