Videoita painoalasta vapaaseen käyttöön

Miten vaikuttaa nuorten mielikuviin printtimediasta? Voiko lemmikkikoira Lyytiä kiinnostaa painoala? Mitä näkökulmia nuoret nostavat esiin graafisesta alasta?

Metropolia Ammattikorkeakoulussa on käynnissä printtimedian hanke, jonka myötä graafista tekniikkaa voi jälleen opiskella sivuaineena. Motivoituneiden opiskelijoiden löytämiseksi ja alan myönteisen mielikuvan vahvistamiseksi hanke on julkaissut kolme videota painotekniikasta, sen historiasta ja nykymahdollisuuksista. Videoiden suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Metropolian elokuva- ja televisiokoulutuksen opiskelijat Sini Kiias, Monica Tuomi, Pinja Ylitalo, Jasper Pajunen, Senni Lätti ja Kaisa Järvinen. Kuvausten osalta  yhteistyötä on tehty Kirjapaino Markprintin, Premin, Printekin, Coloron, Otavan Kirjapainon ja Päivälehden museon kanssa. Videoita saa mielellään jakaa ja julkaista graafisen alan yritysten omilla sivuilla linkkejä niihin.

Metropolian 3-vuotista hanketta ovat tukeneet Media-alan tutkimussäätiö ja C.V. Åkerlundin mediasäätiö. Lisätietoja hankkeesta antavat Tuire Ranta-Meyer (), Hannu Saarnilehto ()  ja Annukka Ahopalo ().

Katsele videot ja hyödynnä omassa markkinoinnissasi!

Värikäs ura printtimediassa

Mitä koirasi on aina halunnut tietää printtimediasta

Printtimedian pitkä historia lyhyesti

Yhteen niputettu soittolista videoista