Painoalan ikioma Syys-Painajaiset 26.9.2024

Rakastettu Kesä-Painajaiset vaihtuu ensi syksynä Syys-Painajaisiksi – kesän jälkeenkin siis riittää odotettavaa. Luvassa asiantuntevaa ja ajankohtaista ohjelmaa, inspiraatiota, hyväntuulista viihtymistä ja kollegojen kohtaamisia.

Syys-Painajaiset järjestetään Helsinki Congress Paasitornissa 26.9.2024 ja tapahtuman kruunavat illalliset parhaassa seurassa ravintola Meripaviljongissa.

Syys-Painajaisten ohjelmassa on puhetta mm. painamisen tulevaisuudesta, markkinoinnista, vastuullisuudesta ja tietysti tekoälystä. Syys-Painajaisia luotsaa koomikko ja näyttelijä Ville Myllyrinne. Tutustu ohjelmaan tarkemmin, varaa paikkasi ja varmista, että koet syksyn parhaat hetket kanssamme.

OHJELMA (alustava)

11.00 Lounas

12.00 Tervetuloa! Tilaisuuden juontaja Ville Myllyrinne ja GT:n puheenjohtaja Sauli Vuorinen.

12.15 Paperimarkkinoiden näkymät. Seniorianalyytikko Henri Parkkinen, OP.

12.45 Tekoälytarinoita

13.15 Puhetta painamisen tulevaisuudesta – keskustelun teemana pakkaukset. Miten kotimaisen painoteollisuuden tulisi kehittyä, jotta tuotanto pysyy Suomessa? Ostajan näkökulmia eri teollisuudenaloilta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Pakkausyhdistyksen kanssa. Keskustelun vetää Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä.

14.30 Iltapäiväkahvi

15.00 Vastuullisuus graafisessa teollisuudessa – uhka vai mahdollisuus? Dosentti Mari Pantsar, Kari&Pantsar Co. Mari Pantsar on toiminut yli parinkymmenen vuoden ajan ekologisten kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen liittyvissä johtotehtävissä muun muassa UPM:n ympäristöpäällikkönä, Sitran kestävyysratkaisut-teeman johtajana ja Mediatalo ESAn hallituksessa. Mari toimii useiden organisaatioiden hallituksissa ja hänellä on dosentuurit Helsingin yliopistossa ja Lappeenrannan ja Lahden teknillisessä yliopistossa.

15.30 Toimialan yhteiset vastuullisuusteemat ja mittarit. GT rakentaa Kierivän kanssa jäsenyritysten käyttöön yksinkertaista mallia vastuullisuuden kehittämiseen ja raportointiin. Mallissa korostuvat matala kynnys vastuullisuustyön aloittamiseen, minimivaatimusten huomioiminen sekä helppous. Puheenvuoro kehitystyön tavoitteista, etenemisestä ja sidosryhmäkyselyn tuloksista. Vastuullisuusasioiden ja kestävyysraportoinnin asiantuntija Riitta Haapanen, Kierivä.

15.45 Mitä painotalojen tulee tietää metsäkatoasetuksesta. Tietoisku asetuksen vaatimuksista ja soveltamisesta. Johtava asiantuntija Marko Lehtosalo, Ruokavirasto.

16.00 Paina vaikka perunalla – painotalojen kuusi kuolemansyntiä! Valtaosa ihmisistä odottaa, että joku tulisi ja pelastaisi heidät. Näkisi heidän erinomaisuutensa ja nostaisi heidät kurjan arjen yläpuolelle. Mutta kukaan ei ole tulossa. Painotalojen uusi tuleminen ei ratkea uusilla painokoneilla tai digitaalisilla innovaatioilla. Se on alan johdon ja myyjien asennemuutoksesta kiinni. Kuolleistaherättäjä, perustajaosakas ja luova johtaja Mikko Kalliola, Aava & Bang.

17.00 Kiitokset ja seminaari päättyy

18.30 Illallinen, Ravintola Meripaviljonki

HINTA

Seminaarin hinta on jäsenyrityksille edullinen ja osallistumismaksu on sitä alhaisempi mitä useampi henkilö samasta yrityksestä osallistuu:

  • 1. osallistuja 185 €
  • 2. osallistuja 165 €, hinta kahdelta yhteensä 350 €
  • 3. osallistuja 145 €, hinta kolmelta yhteensä  495 €
  • 4. osallistuja 85 €, hinta neljältä yhteensä 580 €
  • Lisäosallistujat à 85 €.

Ei-jäsenet ovat tervetulleita mukaan hintaan 370 €/henkilö.

Illalliskortti (à 75 € sisältäen ruokajuomat) veloitetaan erikseen. Hintoihin lisätään voimassa oleva alv.

Voit ilmoittautua mukaan vaikka heti! Huolehdimme kunkin osallistujan hinnan oikeaksi laskutuksen yhteydessä, kun ilmoittautumisaika on päättynyt.

Ilmoittaudu mukaan

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, koomikko Ville Myllyrinne.

Vuoden 2022 Kesä-Painajaisista tuttu OP:n seniorianalyytikko Henri Parkkinen paljastaa, mitä paperimarkkinoilla tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa.

Keskustelemme pakkauksista! Vetäjänä Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä.

Dosentti Mari Pantsar tarjoaa työkaluja kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen.

GT + Kierivä = painoalan vastuullisuus. Asiantuntija Riitta Haapanen kertoo, missä mennään.

Kuolleistaherättäjä Mikko Kalliola paljastaa painotalojen kuusi kuolemansyntiä